Cotatie rapida
asigurari MALPRAXIS
Oferta Malpraxis

Compara, alege si comanda cea mai potrivita asigurare malpraxis pentru tine

Valabilitate start: Valabilitate sfarsit:
Specializare medicala:
Detalii Oferta

Ofertele afisate contin acoperire doar pentru daune materiale. Daca doriti acoperire si pentru daunele morale solicitati o oferta personalizata.

Ce este o asigurare de malpraxis?

Fiecare profesie ne expune unor riscuri, de multe ori, datorita unor cauze obiective, inevitabile.

O asigurare de raspundere civila profesionala (malpraxis), este destinata celor care desfasoara o activitate care, in cazul unor erori datorate neglijentei sau omisiunii, ar putea afecta alte persoane. Practicarea unui serviciu specializat poate avea repercursiuni neplacute pentru alte persoane, datorate, in mare parte, neglijentei. Aici intervine asigurarea malpraxis, care va ajuta sa platiti despagubirile cerute de catre persoanele prejudiciate.

Asigurarea de raspundere civila in domeniul medical este obligatorie pentru personalul medico-sanitar, de asemenea si pentru spitale, clinici, unitati medicale.

Exercitarea profesiei de medic nu poate fi facuta daca respectiva persoana nu detine o autorizatie de libera practica si daca nu are incheiata in mod valabil o asigurare de raspundere civila in domeniul medical.

Casa Nationala de Sanatate stabileste limitele minime ale asigurarii personalului medico-sanitar determinate pentru o perioada de un an calendaristic; acestea sunt urmatoarele si se refera doar la daune materiale:

1. medici de familie si medici de medicina generala: 12.000 euro

2. medici specialisti – specialitati medicale: 37.000 euro

3. medici specialisti – specialitati chirurgicale: 62.000 euro

4. medici dentisti: 37.000 euro

5. farmacisti care lucreaza in farmacii cu circuit deschis: 5.000 euro

6. farmacisti care lucreaza in farmacii cu circuit inchis: 5.000 euro

7. biochimisti, biologi si medici specialisti – specialitati paraclinice: 20.000 euro

8. asistenti medicali si moase care isi desfasora activitatea in unitati sanitare cu paturi: 10.000 euro

9. asistenti medicali şi moase care isi desfasoara activitatea in medicina primara, ambulatorii, cabinete medicale individuale: 4.000 euro

10. asistenti de farmacie: 2.000 euro

Riscuri acoperite de o asigurare malpraxis:

- daunele materiale reprezentand contravaloarea medicamentelor, transportului si a spitalizarii, costul tratamentelor pentru repararea prejudiciului -  de obicei aceste pagube materiale au valori relativ mici

- daunele morale reprezinta despagubirile cerute pentru compensarea durerilor fizice si/sau psihice intrucat boala s-a prelungit ori bolnavul nu si-a mai putut desfasura activitatile in mod normal ori s-a instalat invaliditatea temporara sau definitiva; de asemenea, in cazul decesului exista si suferintele psihice cauzate familiei care la randul lor trebuie reparate – in comparatie cu valoarea daunelor materiale, cuantumul daunelor morale este de regula foarte mare – atentie, unele companii de asigurare nu le asigura

Excluderi (situatii in care, desi s-a produs un caz de malpraxis, compania de asigurari nu va despagubi):

- nerespectarea de catre medic a prevederilor legale (nepastrarea secretului profesional, neobtinerea consimtamantului pacientului, etc)

- pagube produse de medic ca urmare a efectuarii serviciilor medicale care nu fac obiectul specialitaţii medicale a acestuia (depasirea competentei medicale)

- la unele companii de asigurare nu se asigura daunele morale

Politele Malpraxis comandate online in afara orelor de program vor fi prelucrate in prima zi lucratoare! 

 

Ai o sugestie cu privire la imbunatatirea site-ului ?

Nu ezita sa ne trimiti propunerile tale.

Nume*:
Email*:
Telefon*:
Sugestie*: